Bumsuz Ortaokulu

WEB https://bumsuzortaokulu.meb.k12.tr
Adres : BUMSUZ MAH. LİSE CAD. BUMSUZ ILK VE ORTA OKULU NO 2B HAYMANA / ANKARA
VİZYON : Bu ülkenin geleceği olan öğrencilerimizi kitap okuyan, sorgulayan, eleştirel düşünme becerisini kazanan, çevresine duyarlı, empati kurma yeteneğine sahip olan, içindeki merhameti yitirmeyen, vatanına ve milletine bağlı, her türlü canlıya karşı sevgi besleyen, kendini geliştiren, başkasına yardım etmeyi kendine görev sayan,sorumluluk sahibi bireyler olarak yetiştirmektir.
MİSYON : Kendisine ve ülkesine sorumlu, gelişimini çağın gelişmişlik düzeyi ile sınırlandırmayan, düşüncelerini özgürce ifade edebilen; dürüst, paylaşımcı, kendisine güvenen, mutlu, çevreye duyarlı, barışçı gençler yetiştirmek.
BAŞARILAR : 2015/2016 YILINDA YAPILAN TEOG´DA İLÇE BİRİNCİSİ- RECEP DOĞAN - 474 PUAN

Öğretim Şekli :Okulumuzda normal eğitim yapılmaktadır.
Saatler : Okulumuzda dersler 08.40-14.50 saatleri arasında işlenmektedir.
Yabancı Dil : Yabancı dil olarak İngilizce dersi verilmektedir.
Isınma : Soba ile ısınma gerçekleşmektedir. Soba yakma sorumluluğu hizmetliye aittir. Öğretmenlerimizin sobanın yakılması ile bir sorumluluğu bulunmamaktadır.
Servis : Servis saat 07.00´de hareket etmektedir. Saat 08.30´da okulumuza varmaktadır. Her yıl mutlaka öğretmen servisi olmaktadır. Servisin ücreti öğretmenler tarafından ödenmektedir.
Ulaşım : Okulumuza her gün Ankara´dan (ANKAMALL önünden) öğretmen servisi kalkmaktadır. Ulaşım konusunda sıkıntı yaşanmamaktadır.
Yerleşim Yeri : MAHALLE
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl merkezine 101 km, ilçe merkezine ise 47 km´dir.
Kontenjan Bilgileri :
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : ½100 LGS SINAVINA GİREN TÜM ÖĞRENCİLERİMİZ ÇEŞİTLİ LİSELERE YERLEŞMİŞTİR.
Sportif Etkinlikler : SINIFLAR ARASI FUTBOL TURNUVASI SINIFLAR ARASI VOLEYBOL TURNUVASI BUMSUZ SURVIVOR
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : BUMSUZ ORTAOKULU GÜZELLEŞİYOR PROJESİ HER VELİDEN BİR FİDAN ETKİNLİĞİ
Diğer Hususlar : AŞURE ETKİNLİĞİ, ÇANAKKALE´YE GEZİ, ANKARA´YA GEZİ, PİKNİK ETKİNLİĞİ...